Samtliga badbryggor inom Ekbacken-Enhagen är nu upprustade. I veckan överlämnade projektansvarige Sture Leandersson Tryffelbryggan till badplatsvärden Kent Idebring vid en enkel ceremoni tillsammans med delar av styrelsen och kommunens arbetsmarknadsenhet som svarat för bryggbygget.

Styrelsens bryggprojekt inleddes redan för fem år sedan då den långa Pumpbryggan restaurerades efter att flera av bryggans bärande pålar börjat ruttna. Med drygt en halv miljon i stöd från EU, Jordbruksverket och Länsstyrelsen revs därefter Pirenbryggan, som isen pressat upp, samt den ranka Margaretabryggan, och byggdes upp igen med stabila stålkonstruktioner. 

Under sista etappen revs Tryffelbryggan under vintern och har därefter byggts upp under våren samtidigt som bryggan vid Ekbacksbadet utökats och bryggan vid Enhagsbadet rätats upp med nytt bryggdäck.

Den här gången har dimensionerna på bryggvirket ökats för att hålla åtskilliga år framöver. De gamla konstruktionerna med pålar av impregnerade kraftledningsstolpar har ersatts med mer hållbara och miljövänliga pålar av stål. Bryggorna har också fått fasta och rejäla sittbänkar vilket många välkomnat.

Totalt har bryggprojektet kostat föreningen drygt en halv miljon kronor.

Sekreteraren